Mijn verhaal

Ik verloor mijn broer door een misdrijf

Ik neem je mee terug naar 2009

“Je broer is dood, hij is vermoord”

Het zijn mijn moeders woorden die ik niet snel vergeet. 

Ik kwam in een wereld terecht die ik alleen ken uit films, van CSI. Een bizarre tijd waarin we als familie veel te maken kregen met oordelen. ‘Eigen schuld dikke bult.” “Boontje komt om zijn loontje”. Pijnlijke opmerkingen, terwijl mensen mijn broer, mijn familie en de situatie niet eens kenden. 

Mijn broer lijkt* in een crimineel circuit terecht te zijn gekomen. Dit was voor ons moeilijk te bevatten omdat mijn broer toch elke week braaf op de koffie kwam bij mijn moeder…

 

*We weten op moment van schrijven nog steeds niet wat er precies is gebeurd.

Mijn broer

Ik neem je in mijn verhaal een gedeelte mee door mijn broers jeugd, zijn slechte start in het leven en het gedrag dat hij (mede daardoor) ontwikkelde. 

Maar al snel maak ik de overgang naar oordelen in het algemeen. Want overal hebben we te maken met oordelen. Het is namelijk mensen om te oordelen. Ik vertel over het brein, hoe oordelen werkt en hoe we er invloed op kunnen uitoefenen. 

Ik deel concrete voorbeelden van oordelen in het algemeen die voor iedereen herkenbaar zijn en laat zien hoe we op Social Media elkaar openlijk afbranden. 

Ik kom met handvaten: Hoe kunnen we milder gaan oordelen en hoe creëren we meer begrip voor elkaars gedrag? 

Wil je mijn verhaal gaan inzetten op jouw event of bij je bedrijf?

Laten we praten en kijken naar wat ik voor je kan betekenen