Wil jij een betere communicatie in je team?

Zodat ook het werkplezier toeneemt...?

Je loopt op de werkvloer en je voelt de spanning. Collega’s praten wel met elkaar, maar er lijkt altijd iets onder de oppervlakte te borrelen. Er is onbegrip voor elkaars gedrag en dat zorgt voor irritaties en frustraties die niet worden uitgesproken. 

Mensen oordelen snel over elkaar, vaak zonder de moeite te nemen om de ander echt te begrijpen. 

Herken je dit?

  • In vergaderingen zijn er duidelijk spanningen en wordt er vaker over elkaar gepraat dan met elkaar. Feedback wordt als een aanval gezien in plaats van een kans om te groeien. Complimenten? Die blijven vaak ongezegd, terwijl kritiek juist sneller wordt gedeeld. Zo jammer, want een compliment kan zo fijn zijn.

  • Deze negatieve sfeer zorgt ervoor dat een team niet functioneert zoals het zou moeten. De productiviteit daalt, het ziekteverzuim stijgt, en het verloop is hoger dan je zou willen. Het meest pijnlijke? Je ziet dat deze rotte sfeer ook klanten afschrikt. Ouch.. niet de bedoeling toch?

  • Als leidinggevende zie je dit gebeuren, maar je hebt geen idee hoe je deze vicieuze cirkel kunt doorbreken. De gevolgen zijn duidelijk: een team dat uit elkaar valt, doelen die niet worden gehaald, en een bedrijfscultuur die steeds verder afbrokkelt. Auw…Zonde toch?

Boek een teamsessie van 3,5 uur waarin we dit gedrag
doorbreken. 

Inge van DompzelaarGeneral Manager Landgoed de Horst
Lees verder
Het persoonlijke verhaal van Joske over oordelen en aannames was indrukwekkend en indringend. Het gaf op krachtige wijze de impact van verkeerde aannames weer. De teamsessie als aanvulling was ontzettend waardevol.

Hoe lekker zou een goede teamsfeer zijn waarin open en eerlijk met elkaar gecommuniceerd wordt?

Droom jij van een team met collega’s die met plezier naar hun werk gaan? Logisch! Want dat betekent dat er een fijne sfeer is en dat ze zich prettig voelen op de werkvloer. Aangezien mensen het grootste deel van hun leven doorbrengen op het werk is een prettige werksfeer ontzettend belangrijk.

Een goede sfeer zorgt voor meer energie in het team, minder verloop, efficiënt werken, lol op de werkvloer. 

Jij wil toch ook een team met collega’s die:

  • Eerlijk en open met elkaar communiceren?
  • Durven te sparren zonder dat ze bang zijn voor elkaars mening?
  • Vrijuit durven mee te denken over bijv. processen.
  • Elkaar waarderen en complimenten geven?
  • Samenwerken in een positieve en productieve sfeer?
  • Op hun plek zitten en een band opbouwen met elkaar?
  • Geïnteresseerd zijn in elkaar en elkaars leven?

Hoe ik jou en jouw team kan helpen

In mijn verhaal, “Eigen schuld, dikke bult,” neem ik je mee op een indringende reis door deze ervaring. Ik deel niet alleen mijn persoonlijke ervaring, maar laat je ook zien hoe verkeerde oordelen en aannames heftige gevolgen kunnen hebben. Ik laat je momenten zien waarop we te snel oordelen, te weinig luisteren en hoe we onszelf en anderen soms onterecht beschuldigen.

Door krachtige voorbeelden en persoonlijke inzichten wil ik je team helpen begrijpen hoe oordelen werkt, hoe we invloed kunnen uitoefenen op oordelen en aannames en hoe we meer begrip voor elkaar kunnen krijgen. Dit is geen gewone training; het is een uitnodiging om bepaald gedrag, zoals conflictvermijding of roddelen, te gaan doorbreken.

Na deze impactvolle sessie, waarbij de impact van oordelen en aannames op de voorgrond staan, is het tijd om aan de slag te gaan. Voor de komende drie uur gaan we samen met jouw team werken aan iets dat veel dieper gaat dan oppervlakkige feedback en snelle complimenten. We gaan het echte gesprek met elkaar aan.

In deze workshop zet ik diverse werkvormen in om een veilige ruimte te creëren waarin eerlijke feedback en oprechte complimenten belangrijk zijn. Geen rollenspellen, maar authentieke gesprekken waarin deelnemers elkaar de waarheid durven zeggen en echt naar elkaar luisteren. We doorbreken ongemak en leren hoe we met respect en empathie kunnen communiceren, zodat er ruimte is voor groei en verbetering.

Dit is geen standaard training, maar mijn unieke aanpak die jou de kans geeft om samen met je team te groeien. 

De praktische feiten

  1. Ik deel mijn verhaal ‘Eigen schuld, dikke bult met jullie (30 min). Ik vertel over de moord op mijn broer en de impact van oordelen en aannames. Ik kom met sterke voorbeelden van verkeerde oordelen en aannames. Ik leg hier de basis voor bewustwording bij jouw team. Ik heb hiervoor een tv-scherm/beamer nodig.

     

  2. Daarna gaat jouw team aan de slag (3 uur): Zij gaan aan de slag met eerlijke feedback naar elkaar toe en complimenten. Ze gaan de diepte in, gaan het eerlijke gesprek met elkaar aan om de (eventuele) lucht te klaren. Hiervoor is een rustige ruimte nodig.

Wat levert deze teamsessie op?

Telkens als ik mijn verhaal vertel, merk ik dat ik een grote indruk achterlaat. Ik ontvang berichten van mensen die na weken nog steeds bezig zijn met de boodschap uit mijn verhaal. 

De combinatie van mijn persoonlijke verhaal met de (schokkende) voorbeelden over oordelen laat dus een grote indruk en bewustwording achter. Maar de echte impact maakt de teamsessie. 

Wat levert deze teamsessie op: 

  • Meer openheid en begrip: teams leren om zonder oordeel naar elkaar te
    luisteren 
  • Verbeterde werksfeer: minder geroddel en meer positieve interacties.
  • Hogere efficiëntie: een team dat beter samenwerkt, werkt sneller en effectiever.
  • Lager verloop: een prettige werkomgeving houdt mensen langer binnen.
Gijs Goijaerts zegt:
Lees verder
"Ik zou deze teamsessie aanbevelen omdat het inzicht geeft in oordelen en aannames die de dynamiek binnen team kunnen beïnvloeden. Daarnaast biedt het handvatten om dit te verbeteren. Ik zou deze sessie aanbevelen aan alle teams en organisaties die hun communicatie en samenwerking willen verbeteren door bewuster om te gaan met oordelen en aannames."

Waarom juist ik jouw team goed kan helpen

Ik heb uit eigen ervaring geleerd hoe pijnlijk oordelen en aannames kunnen zijn. Na de moord op mijn broer werd mijn familie geconfronteerd met nare oordelen. Oordelen kunnen pijn doen. We realiseren ons vaak niet hoeveel impact onze woorden en acties kunnen hebben op een ander. 

Omdat ik merk dat we steeds sneller oordelen in de huidige maatschappij én ik zie dat we elkaar daarmee kwetsen, heeft dit mij geïnspireerd om anderen te helpen dit gedrag te doorbreken. 

Met mijn unieke aanpak creëer ik een omgeving waarin openheid en begrip centraal staan. Door mijn ervaring als trainer weet ik goed om te gaan met groepsdynamiek.

Voor wie is deze teamsessie bedoeld en voor wie niet?

Deze sessie is perfect voor:

  • Bedrijven die de communicatie binnen teams willen verbeteren.
  • Leidinggevenden die streven naar een positieve werksfeer.
  • Teams die willen groeien in begrip en samenwerking.

Deze sessie is minder geschikt voor:

  • Teams die geen interesse hebben in verandering.
  • Bedrijven die geen waarde hechten aan teamdynamiek.

De investering in verbeterde communicatie

Nu: Zomeraanbieding teamsessie

Alleen in de maand september kost een teamsessie slechts 2195 euro
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Jij wil toch ook een team waarin werkplezier en veiligheid op 1 staat, zodat er efficiënter wordt gewerkt met meer energie?

Over mij

Toen ik nog werkte, ergerde ik mij regelmatig aan collega's. Ik had een collega die altijd, echt altijd te laat kwam bij een vergadering. En waar ik moeite mee had, was als een collega bij elke suggestie beren op de weg zag. Maar het allerergste vond ik een collega die mij nooit liet uitspreken. Aaaargh, zo irritant. En nu maar hopen dat ze dit niet lezen.. 😉

Als ondernemer kom ik veel bij bedrijven en ik merk dat irritaties vaak niet worden uitgesproken onderling. Zonde, want ik heb inmiddels ook geleerd dat het super fijn is als je het gesprek met elkaar aangaat en eerlijk bent tegen elkaar. Dit versterkt alleen maar de band met de collega’s. En hoe fijner de band is, hoe meer werkplezier je ervaart. Dat gun ik ook eigenlijk iedereen, vandaar ook mijn mooie missie.

Een greep uit de organisaties waar ik als trainer mee heb samengewerkt

De meest gestelde vragen

Kan deze teamsessie bij ons op locatie?
Ja zeker! We hebben alleen een rustige ruimte nodig en een tv-scherm/beamer.
Wat als de emoties hoog oplopen?
Daar weet ik goed mee om te gaan. Daarnaast is het ook wel eens goed als er (eindelijk?) eens emoties worden geuit.
Wat is het verschil tussen het aanbod met en zonder teamsessie?
De sessie met alleen het persoonlijke verhaal maakt een enorme impact en zorgt voor bewustwording. Met de teamsessie ga je concreet aan de slag om de teamsfeer te verbeteren.
Ik vind het veel geld, kan er wat vanaf?
Ik weet zeker dat een negatieve sfeer je meer geld kost. Denk alleen al aan het verzuim- en verlooppercentage…Geloof me, deze sessie gaat het dubbel en dwars waard zijn.
Wat als mijn team geen problemen heeft met geroddel?
Elke team kan profiteren van verbeterde communicatie en meer begrip, zelfs als er geen grote problemen zijn.
Hoe weet ik of deze sessie geschikt is voor mijn bedrijf?
Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Samen bekijken we de specifieke behoeften van jouw team.
Hoe werkt de facturering?
Na afloop van de teamsessie ontvang je de factuur die je binnen 14 dagen mag voldoen. In 2 termijnen betalen mag ook.
Vorige slide
Volgende slide

Wacht niet totdat je team uit elkaar valt, maar neem contact met mij op om aan die verbeterde communicatie te werken