Wil jij dat je team gelukkig is?

Je loopt op de werkvloer en je voelt de spanning. Collega’s praten wel met elkaar, maar er lijkt altijd iets onder de oppervlakte te borrelen. Er is onbegrip voor elkaars gedrag en dat zorgt voor irritaties en frustraties die niet worden uitgesproken. Het ontbreekt gewoon aan werkgeluk. Duidelijk. 

Mensen oordelen snel over elkaar, vaak zonder de moeite te nemen om de ander echt te begrijpen. 

Herken je dit?

  • In vergaderingen zijn er duidelijk spanningen en wordt er vaker over elkaar gepraat dan met elkaar. Feedback wordt als een aanval gezien in plaats van een kans om te groeien. Complimenten? Die blijven vaak ongezegd, terwijl kritiek juist sneller wordt gedeeld. Zo jammer, want een compliment kan zo fijn zijn.
  • Deze negatieve sfeer zorgt ervoor dat een team niet functioneert zoals het zou moeten. De productiviteit daalt, het ziekteverzuim stijgt, en het verloop is hoger dan je zou willen. Het meest pijnlijke? Je ziet dat deze rotte sfeer ook klanten afschrikt. Ouch.. niet de bedoeling toch?
  • Als leidinggevende zie je dit gebeuren, maar je hebt geen idee hoe je deze vicieuze cirkel kunt doorbreken. De gevolgen zijn duidelijk: een team dat uit elkaar valt, doelen die niet worden gehaald, en een bedrijfscultuur die steeds verder afbrokkelt. Auw…Zonde toch?

 

Tijd om op zoek te gaan naar werkplezier, werkgeluk, zodat je team happy is, langer bij je blijft werken en zich minder vaak ziek meldt. 

Inge van DompzelaarGeneral Manager Landgoed de Horst
Lees verder
Het persoonlijke verhaal van Joske over oordelen en aannames was indrukwekkend en indringend. Het gaf op krachtige wijze de impact van verkeerde aannames weer.

Wat zijn de gevolgen van mijn verhaal?

In mijn verhaal haal ik verschillende voorbeelden aan over aannames en oordelen. Ook geef ik tools mee over hoe je van oordeel naar nieuwsgierigheid kunt gaan. 

Na mijn verhaal zul je zien dat:

  • Medewerkers minder snel gaan oordelen
  • Sneller het gesprek met elkaar aangaan
  • Met elkaar praten in plaats van over elkaar
  • Ze nog lang zullen napraten over mijn verhaal
  • Werkgeluk stijgt

Hoe ik jouw organisatie kan helpen

Ik deel mijn verhaal ‘Eigen schuld, dikke bult met jullie (30 min). Ik vertel over de moord op mijn broer en de impact van oordelen en aannames. Ik kom met sterke voorbeelden van verkeerde oordelen en aannames. Ik leg hier de basis voor bewustwording bij jouw team. Je zult zien dat na het horen van mijn verhaal, er gesprekken los komen, er minder snel wordt geoordeeld en men meer het gesprek met elkaar aan durft te gaan. 

Hiervoor is nodig: een beamer/scherm, een podium, microfoon (indien het een grote zaal is).

 

Nu: Zomeraanbieding

In de maand september kost mijn lezing € 1695.

Waarom juist ik jouw team goed kan helpen

Ik heb uit eigen ervaring geleerd hoe pijnlijk oordelen en aannames kunnen zijn. Na de moord op mijn broer werd mijn familie geconfronteerd met nare oordelen. Oordelen kunnen pijn doen. We realiseren ons vaak niet hoeveel impact onze woorden en acties kunnen hebben op een ander. 

Omdat ik merk dat we steeds sneller oordelen in de huidige maatschappij én ik zie dat we elkaar daarmee kwetsen, heeft dit mij geïnspireerd om anderen te helpen dit gedrag te doorbreken. 

Met mijn unieke aanpak creëer ik een omgeving waarin openheid en begrip centraal staan. Door mijn ervaring als trainer weet ik goed om te gaan met groepsdynamiek.

Voor welke organisatie is deze lezing bedoeld?

Deze sessie is perfect voor:

  • Bedrijven die de communicatie binnen teams willen verbeteren.
  • Leidinggevenden die streven naar een positieve werksfeer.
  • Teams die willen groeien in begrip en samenwerking.

Deze sessie is minder geschikt voor:

  • Teams die geen interesse hebben in verandering.
  • Bedrijven die geen waarde hechten aan teamdynamiek.

De investering in een verbeterde werksfeer

Over mij

Toen ik nog werkte, ergerde ik mij regelmatig aan collega's. Ik had een collega die altijd, echt altijd te laat kwam bij een vergadering. En waar ik moeite mee had, was als een collega bij elke suggestie beren op de weg zag. Maar het allerergste vond ik een collega die mij nooit liet uitspreken. Aaaargh, zo irritant. En nu maar hopen dat ze dit niet lezen.. 😉

Als ondernemer kom ik veel bij bedrijven en ik merk dat irritaties vaak niet worden uitgesproken onderling. Zonde, want ik heb inmiddels ook geleerd dat het super fijn is als je het gesprek met elkaar aangaat en eerlijk bent tegen elkaar. Dit versterkt alleen maar de band met de collega’s. En hoe fijner de band is, hoe meer werkplezier je ervaart. Dat gun ik ook eigenlijk iedereen, vandaar ook mijn mooie missie.

De meest gestelde vragen

Kan deze lezing bij ons op locatie?
Ja zeker! We hebben alleen een rustige ruimte nodig en een tv-scherm/beamer.
Ik vind het veel geld, kan er wat vanaf?
Dat mag je vinden. Maar medewerkers die weggaan omdat ze niet gelukkig zijn in je team kosten meer geld. En besef dat ik het verhaal op maat maak en er een voorgesprek bij zit. Je gaat geen spijt krijgen van deze investering.
Wat als mijn team geen problemen heeft met geroddel?
Elke team kan profiteren van verbeterde communicatie en meer begrip, zelfs als er geen grote problemen zijn.
Hoe weet ik of deze sessie geschikt is voor mijn bedrijf?
Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Samen bekijken we de specifieke behoeften van jouw team.
Hoe werkt de facturering?
Na afloop van de teamsessie ontvang je de factuur die je binnen 14 dagen mag voldoen. In 2 termijnen betalen mag ook.
Vorige slide
Volgende slide

Zoek jij een impactvolle lezing om je teamdag mee aan te vullen? Eentje die blijft hangen...?

Wil jij echter meer dan alleen bewustwording creëren?

Boek dan de aanvullende Teamsessie:

De keuze met het meeste resultaat: we gaan na het beluisteren van het verhaal aan de slag met  oordelen en aannames. Het team gaat aannames en oordelen uitspreken en controleren bij elkaar, feedback geven en complimenten. Een impactvolle sessie waarin het team dichter tot elkaar komt. Gevolg: Verbeterde, fijnere werksfeer met meer begrip voor elkaar. 

Inclusief voor- en nagesprek.

Investering:  2995 euro

Maak als organisatie indruk met mijn impactvolle keynote op jouw event